gallery/pasfoto
gallery/img_5558

Waarom 

Wie

Eline Weibel-Rodenburg

Waarom is deze zorg nodig? Met het vergrijzen van de bevolking en verhogen van de pensioenleeftijd neemt onze arbeidsparticipatie toe en wordt een groter aandeel ingenomen door relatief oudere mensen. Mensen die relatief vaker te maken hebben met chronische aandoeningen. Deze aandoeningen maken steeds vroeger hun intrede. Kan een deel van deze aandoeningen wellicht voorkomen worden? Of kan men op een goede manier hiermee omgaan om een optimaal werkvermogen te behouden?

Om dit te bereiken moet in een vroeg stadium bewustzijn gecreeerd worden voor behoud van eigen vitaliteit. Hoe om te gaan met de elementen voor een gezonde leefstijl en hier een goede balans in te vinden. 

Na de studie geneeskunde heeft Eline als arts binnen de Interne Geneeskunde gewerkt. Tijdens haar promotie-onderzoek naar 'man-vrouw verschillen in bijwerkingen op geneesmiddelen' heeft zij de master Epidemiologie afgerond. Uiteindelijk heeft zij de switch gemaakt naar 'onderwijs en training'. Door ervaringen als arts, maar ook als patient, wil zij het belang van het 'bewust omgaan met je lijf' overbrengen door middel van 'informeren, motiveren en inspireren'.

Met als doel zo lang mogelijk fit en vitaal te blijven.

 

 

 

Via workshops, trainingen en lezingen probeer ik mensen bewust te laten zijn en/of maken van de verschillende facetten van vitaliteit en te inspireren om hiermee om te gaan en te leren anticiperen op de behoeften van het lichaam, wat iemands conditie of situatie ook is.

Wat